Rýchlostná skúška Huty sa bude jazdiť iba v prvých dvoch sekciách. Pre posádky by bolo zbytočným navyšovaním kilometrov, ak by sa museli pred treťou sekciou vracať do hlavného servisu v Demänovskej Doline. Po zvážení okolností sme sa tak rozhodli otvoriť „vzdialené“ servisné parkovisko v Ružomberku,“ vysvetľuje tajomník súťaže, Peter Buschbacher. „Toto servisné parkovisko bude umiestnené na ploche spoločnosti Mondi SCP a budú v ňom platiť rovnaké pravidlá a podmienky, ako pre klasický servis".

Fungovať bude aj tankovacia zóna, respektíve tankovanie bude povolené aj na neďalekej čerpacej stanici OMV, kde majú 100 oktánové palivo. Rád by upozornil, že priestor v ružomberskom servise je menší, ako v Demänovskej Doline a preto odporúča vstup iba s menším servisným vozidlom. Tento „vzdialený servis“ bude otvorený iba v čase od 11.30 do 15.30 hod. „Ružomberský servis“ bude určený pre posádky štartujúce v MSR / MMSR, RRP, RL a STRHP.

Zopakujme si teda, že „vzdialený servis“, respektíve servisné parkovisko v Ružomberku bude v priestoroch spoločnosti Mondi SCP (49°04'45.8"N 19°20'07.3"E) a týkať sa bude konkrétne Servisu B pre MSR / MMSR a Servisu A pre RRP. Tento servis bude prebiehať podľa pravidiel pre klasický servis a bude bez obmedzení pre vzdialený servis. Súčasťou bude aj bufet, kde bude možné zakúpiť si nápoje, či jedlo vhodné aj pre posádky.