O zmene nomenklatúry v Audi sme vás už informovali, takže to tentokrát môžeme len potvrdiť. Nemci zmenia hlavné názvy modelov, takže označenie A4 dostane elektromobil, a z A4 poháňanej spaľovacími  motormi bude Audi A5. Podobnú transformáciu čakajte v prípade modelov A6 a A7. Šestka bude výlučne na batérie, A7 zase  auto so spaľovacími  motormi. A ak sú naše informácie správne, už o pár dní by sme mali byť svedkami premiéry nového Audi A5 (so spaľovacími motormi), no a práve tento model už nedostane zmätočné dvojčíselné označenie.

Ako to bude po novom?

V názve podľa všetkého bude stále chýbať odkaz na objem motora, ako to bolo v minulosti. Čiže... žiadne A5 2.0 TDI nebude. Naopak, Audi bude autá označovať s výkonom motora v koňoch. V predaji sa preto objaví napríklad Audi A5 TFSI 150PS, ktoré bude mať samozrejme 110 kW (150 koní), pričom pôjde o dvojlitrový preplňovaný benzín.

V ponuke novej A5, ktorá dorazí ako sedan i kombi, bude tiež zážihový vidlicový šesťvalec, na konkrétne čísla si ale počkáme na oficiálnu premiéru.

Ak ste mali plné zuby starého názvoslovia, je dosť možné, že vás vyššie uvedená informácia poteší. Háčik je akurát v tom, že ďalší zmätok hrozí kvôli novému označovaniu, ktoré zo sedanu a kombi urobí Audi A5 a nie Audi A4.