Máme tu jeseň. Prináša so sebou nielen typické farby, ale vnáša do našich životov príchuť sezónneho ovocia a zeleniny a možno aj trošku nostalgie. Postupne s ňou príde svieži jesenný vánok, ktorý nám pošteklí tvár, zubatejšie slnko a nové výzvy, na tie predsa nemôžeme zabudnúť. A ak ste počas leta podľahli klasickým cigaretám a vrátili ste sa k tomuto zlozvyku, máme pre vás v nasledujúcich riadkoch informácie o lepšej voľbe, ako pokračovať vo fajčení.

Nedovoľte počasiu ovplyvniť vašu náladu

Naladiť sa na jesennú atmosféru môže byť príjemné, nedajte sa odradiť, ak vás zastihne dážď, či ulice pohltí hmla. Vydolujte z toto ročného obdobia čo najviac a vykročte do farebnej jesene pozitívne. A využite ju vo svoj prospech.

Prečo to hovoríme? Mnohí z nás nemajú radi jeseň – nemajú na to extra dôvod, jednoducho sa im spája s tým, že vonku začína byť skôr tma, že v práci je väčšinou v tomto období viac práce, ako bolo počas prázdnin a celkovo smútia za horúcim počasím či morom. Ale aj jeseň ponúka maximálne vyžitie, kopec zážitkov a je ideálna, aby ste nabehli na zaužívané zvyky – cvičenie, prechádzky, ale aj detox po letných grilovačkách.  A ak sa práve vonku spustí lejak, nezúfajte a urobte si program vnútri. 

Kúpte si nový sveter, relaxujte, zájdite si do lesa

Šálka horúceho čaju alebo čokolády? Sezóna tekvíc, lístie hýri žltými a oranžovými farbami. Vybehnite do parku so svojimi blízkymi, stále môžete oprášiť zabudnutý bicykel v garáži, objavovať nové zákutia a nezabudnite ani na obľúbené jarmoky a vínne cesty. Máte radi huby? Teraz je ideálne obdobie –  jeseň predsa praje hubárom. Hľadajte aktivity vo vašom okolí. Zájdite si do kníhkupectva, nájdite tú starú knihu, po ktorej túžite už nejaký čas, v najbližšom antikvariáte a pozrite si dobrý film. Obehnite obchody a ak vás niečo zaujme vo výklade a viete, že to využijete, doprajte si tentoraz bez výčitiek. Relaxujte, čítajte knihy, trávte čas s priateľmi..

IQOS ILUMA a IQOS ILUMA ONE

Zdroj foto: PMI

Trápia vás zlozvyky? A v lete sa na vás nejaký nalepil?

Počas leta zvykneme poľaviť, viac si doprajeme aj na tanieri, ale občas dáme „zelenú“ aj iným zlozvykom. Napríklad dospelí fajčiari zvyknú siahnuť po cigarete – k jednej sa pridá druhá, tretia a zrazu tomuto zlozvyku opäť podľahnete. Cigaretový dym dokáže poriadne otráviť nejednu dovolenku, ak však zostane s vami aj po dovolenke, je nepríjemným spoločníkom vášmu okoliu a aj pri bežných aktivitách. 

Top sezóna dovoleniek je už za nami a dospelí fajčiari hľadajú alternatívy?  Pre dospelých fajčiarov, ktorí by inak pokračovali s fajčením, môže byť vhodnejšou alternatívou oproti klasickým cigaretám bezdymová alternatíva. Bezdymové zariadenia IQOS ILUMA produkujú významne menšie množstvo škodlivín v porovnaní s klasickými cigaretami*. Ako je to možné? Vďaka prelomovej technológii indukčného nahrievania, ktorá tabak nespaľuje, ale nahrieva ho zvnútra. Vďaka tomu vzniká aerosól a nie škodlivý cigaretový dym. Zároveň nevzniká decht – zvyšok dymu po zhorení cigarety, ktorý je zmesou chemických zlúčenín s obsahom karcinogénnych a toxických látok.

IQOS ILUMA a IQOS ILUMA ONE

Zdroj foto: PMI

Štýlové IQOS ILUMA a IQOS ILUMA ONE

Bezdymové zariadenia IQOS ILUMA a IQOS ILUMA ONE sú elegantné s jedinečným dizajnom. Navyše sú dostupné až v piatich prevedeniach. 

Pri zariadení IQOS ILUMA si môže dospelý užívateľ personalizovať puzdro z množstva farieb a textúr. Ponúka široký výber materiálov, farieb a textúr krytov, obalov na nabíjačky či ozdobných krúžkov pre nahrievače.

IQOS ILUMA ONE prekvapí cenou a vreckovou veľkosťou. Pri tomto zariadení má dospelý užívateľ až 20 použití pri plnom nabití zariadenia. IQOS ILUMA ONE nevyžaduje čistenie a oproti ostatným zariadeniam z rady IQOS ILUMA je potrebné ho zapnúť manuálne. Produkt nie je kompatibilný s predchádzajúcimi generáciami IQOS.

*Zníženie hladiny 9 škodlivých chemických látok, ktorých obsah Svetová zdravotnícka organizácia odporúča znížiť v cigaretovom dyme a ktoré nezahŕňajú nikotín.

Bezdymové zariadenia nie sú bez rizika. Dodávajú nikotín, ktorý je návykový a sú určené výhradne pre dospelých, ktorí by inak pokračovali vo fajčení alebo užívaní iných nikotínových výrobkov.

Zdroj foto: PMI