Aktuálna tretia generácia Citroënu C4 prešla faceliftom. Pokiaľ ide o rozmery, všetko ostáva pri starom. Štylisticky „štvorka“ neprekvapuje.

Všetky verzie, teda hatchback, sedan X so splývajúcou líniou strechy i elektrické modely dostali svetlá nápadne pripomínajúce súčasnú C3 či Berlingo, aj keď v prípade C4 sú všetky hlavné svetelné prvky usporiadané horizontálne.

C4 samozrejme dostala okrem ďalších prepracovaných prvkov (napríklad iných plastových panelov v prednom nárazníku alebo kontrastne lakovaných detailov) nové logo vytvorené z historického znaku Citroënu.

Čo tiež udrie do očí, je fakt, že sa exteriér musel vzdať chrómovaných líšt. Maska chladiča či spodná línia okien je odteraz vždy v čiernej farbe. Navyše spojler hatchbacku je nalepený na zadnom okne, čo má podľa dizajnérov zlepšiť výhľad dozadu.

Aj v zadných partiách nájdete nové logo či inú vnútornú štruktúru združených svetiel, to ale neplatí pre C4 X, ktorá je stará len dva roky.

Menej dobrou správou je, že Francúzi vyradili z ponuky základný preplňovaný trojvalec s výkonom 100 koní kombinovaný s manuálnou prevodovkou. To okrem iného znamená, že základné modely budú odteraz o niečo drahšie.

V predaji preto ostanú len elektrifikované agregáty Hybrid 100 a Hybrid 136 a portfólio doplnia dva elektrické varianty s výkonom 136, respektíve 156 koní s dojazdom 355 a 415 kilometrov. Zaujímavé je, Citroën si necháva otvorenú možnosť uviesť neskôr na trh C4 s čisto spaľovacími motormi, ale bude záležať na spätnej väzbe, presnejšie povedané dopyte zákazníkov.

Týka sa to okrem iného motora 1.2 PureTech s výkonom 130 koní a osemstupňovou automatickou prevodovkou, ktorý by u nás mohol byť stále v predaji.

Nielen palubná doska

V interiéri bol pomerne malý digitálny prístrojový panel nahradený 7-palcovým displejom a alternatívne je možné premietať najdôležitejšie informácie na menší štít pred čelným sklom, ktorý nahradzuje klasický head-up. Do C4 sa navyše presúva aj najnovšia generácia infotainmentu s dotykovou obrazovkou s uhlopriečkou 10 palcov.

Zmeny v kabíne sa ale neobmedzujú len na väčšie displeje či nový software. Viac pohodlia pri jazde by mali zabezpečiť nové sedadlá s pohodlnejším polstrovaním. Predaj modernizovaného modelového radu C4 je naplánovaný na začiatok roka 2025, ceny budú k dispozícii tesne pred uvedením na trh.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 27 obrázkov

zdroj: Citroën