Ako sa vyhnúť dopravným zápcham?

Dopravná značka, ktorú vám predstaví tento článok, dokáže pomôcť, no musíte najskôr poznať jej význam. Červená bodka  v Nemecku pomáha vodičom napríklad v prípade dopravnej zápchy. Ako presne? Navedie ich na lepšiu a časovo efektívnejšiu cestu.

Značka s bodkou a čiernou šípkou predstavuje odbočku, respektívne alternatívnu cestu, vďaka ktorej čo najrýchlejšie prevedie dotknutých vodičov osobných i nákladných áut cez obzvlášť frekventované oblasti s hustou cestnou premávkou.

 

Jej hlavným cieľom je teda odbremeniť cestné komunikácie od zápch i pridružených nehôd. Motoristi sa vďaka nej dostanú napríklad rýchlejšie k vzjazdu na diaľnicu. Ako dodáva portál Merkur.de, v prípadoch, kedy sa oplatí použiť „červenú“ trasu, miestne rádiá o nej zvyčajne priebežne poskytujú podrobnejšie informácie prostredníctvom dopravného servisu.

Úmysel tejto dopravnej značky bol nepochybne dobrý, no ako ukazuje aj nepochopenie a zneistenie mnohých nemeckých motoristov v súvislosti so značkou, ďalšia edukácia motoristov bude do budúcna ešte nevyhnutná. Až vtedy sa naplno prejavia prínosy takejto pomôcky na cestách.

Zdroj / foto: Merkur