Asfalt za 11 tisíc sa mu nepozdával

Traja údajní zamestnanci stavebnej firmy spáchali podvod v rakúskom meste St. Andrä v Korutánsku. Skôr by sa dalo hovoriť o pokuse o podvod, keďže ich nakoniec zatkla polícia.

43-ročného muža zo St. Andrä navštívil údajný majster z firmy, ktorú nepoznal, no mala sa údajne špecializovať na asfaltovanie ciest. Pracovník mu uviedol, že v okolí realizovali zákazku a po jej dokončení im zostalo menšie množstvo asfaltu. Mužovi ponúkli, že asfalt použijú na jeho súkromnú prístupovú cestu k domu.

Ponuka znela lákavo: Muž mal platiť len za pracovný čas, a to 48 eur za meter štvorcový. Materiál mal dostať zadarmo. Rakúšan prijal dohodu a podpísal zmluvu. Na faktúre sa napokon objavila celková suma 11 520 eur, keďže vraj bolo vyasfaltovaných 240 metrov štvorcových. 43-ročný muž nadobudol pozodrenie, že sa stal obeťou podvodu a informoval políciu.

Počas vyšetrovania na mieste sa navyše zistilo, že jedno z nákladných vozidiel na mieste - s talianskou poznávacou značkou - sa nachádzalo v aktívnom pátraní talianskych úradov. Vozidlo bolo zaistené.

Zdroj: Kleinezeitung. / foto: cz.depositphotos.com