F1 v Česku by bola veľká vec

V roku 2025 sa ku našim susedom vráti šampionát MotoGP, čo poteší viacerých fanúšikov motošportu. A čo F1? Namiesto Hungaroringu v Maďarsku či Red Bull Ringu v Rakúsku sa možno v budúcnosti vyberieme do Česka. Česká strana už dlhšie naznačuje silné ambície. Chcela by na to využiť Masarykov okruh v Brne.

„Raz Formula 1 v Brne určite bude. Nebude to samozrejme jednoduché, ale je to okruh, ktorý ma parametre na to, aby tam mohla jazdiť Formula 1. Napokon, bol tak aj projektovaný a vybudovaný,” uviedol Jan Šťovíček, prezident Autoklubu Českej republiky.

 

Výhodou Brna je potrebná infraštruktúra a dostupnosť. Nielenže má Brno svoje letisko, ale takisto nie je príliš vzdialené ani od veľkého medzinárodného letiska vo Viedni, čo je ďalším plusom.

Šťovíček však vidí problém inde: „Nejde o niečo, čo by sa mohlo zaplatiť z verejného rozpočtu, ako napríklad v Maďarsku, kde promotérsky poplatok uhrádza tamojšia vláda. U nás to nemôžeme očakávať. Nie je to tak, že prídeme s F1 a budeme chcieť stovky miliónov zo štátneho rozpočtu.” Prezident Autoklubu Českej republiky sa preto spolieha na hľadanie potenciálneho investora, ktorý na F1 v Česku v konečnom dôsledku zarobil.

Zdroj: sport.aktuality.sk