Horský priechod Príslop na Orave bude mať tri pruhy

"Prišli sme sem s tým, aby sme skontrolovali práce na rekonštrukcii cesty I/78 (cesta I. triedy na Orave),” uviedol vo videu z Oravy štátny tajomník ministerstva dopravy Igor Choma a rovno zároveň oznámil dobré správy. Okrem toho, že stavebné práce napredujú podľa plánu, sa motoristi dočkajú aj vylepšenia.

“Ministerstvo dopravy spolu s vedením Slovenskej správy ciest ide do rozšírenia tejto komunikácie o tretí pruh,” povedal Choma s tým, že dúfajú v zlepšenie dynamiky a bezpečnosti dopravy na danom úseku.

 

Tretí pruh sa už podarilo štátu nachystať. "Museli sme urobiť niekoľko zásadných krokov, ktoré sa týkajú potrebného uznesenia vlády, zmeny slovenských technických noriem, prípravy financovania. Všetkými týmito krokmi sme v priebehu roka prešli,” zdôraznil štátny tajomník.

Potrebná je podľa Chomu ešte hotová projektová dokumentácia či vysporiadenie pozemkov predtým, ako sa začne stavať. Dĺžka tretieho pruhu je zhruba 900 metrov. Celý úsek je dlhý 1,2 kilometra. Tretí pruh teda bude v troch štvrtinách. Napríklad predbiehanie pomalších kamiónov tak bude po novom na tejto časti cesty I. triedy možné bez komplikácií.

Zdroj a foto: Ministerstvo dopravy - Facebook