Svoju púť začal Tucson napĺňať v roku 2004 predstavením prvej generácie. Od tretej sa už vyrába aj v českých Nošoviciach, konkrétne od júna 2015. Za viac ako 5 rokov stihli vyrobiť takmer 1,2 milióna kusov. Nasleduje aktuálna štvrtá a z nej už stihli za 4 roky vyrobiť cez 800 tisíc kusov.

Len za minulý rok z brán v Nošoviciach odišlo 244 495 kusov Tucsonov štvrtej generácie. To je približne 70 % všetkých vyrobených áut v továrni. Ide o mimoriadne obľúbený model, vozidlá smerujú do 70 krajín sveta. V Európe sú najdôležitejšími trhmi Veľká Británia, Španielsko, Nemecko a Francúzsko. Automobilka ponúka aj elektrifikované modely, 2 z 5 vyrobených kusov aktuálnej generácie sa v Európe predávajú práve s hybridným alebo plug-in hybridným pohonom.

Špeciálna edícia príde aj k nám

Na svete od začiatku v roku 2004 už predali cez 7 miliónov Tucsonov. Mimochodom, ak by sme za sebou postavili všetky Tucsony vyrobené v Nošoviciach, vytvorili by rad dlhý z Prahy do juhokórejského Soulu. Špeciálna edícia 20th Anniversary Edition, ktorú pripravili na túto počesť, bude mať lepšiu výbavu a bude dostupná aj na Slovensku. Konkrétne detaily sa však dozvieme časom, rovnako aj ceny.

Zdroj: Hyundai TS