Jednu diaľničnú známku zrušia, jednodňová verzia pribudne

Chcete využiť slovenské diaľnice, no neoplatí sa vám ani mesačná známka, ani 10-dňová verzia? V takom prípade môže byť pre vás zaujímavá nová alternatíva. Od augusta prichádza jednodňová diaľničná známka za cenu 5,40 eura.

Cenový rozdiel medzi známkami pre slovenské diaľnice je výrazný. 10-dňová známka stojí 12 eur. 30-dňová známka pre Slovensko sa predáva za 17 eur. 365-dňová stojí 60 eur. Ak si chcete ktorúkoľvek zo známok kúpiť, môžete tak urobiť cez internet na oficiálnom webe eznamka.sk

Dajte si pozor: Ak sa vydáte na cesty tesne pred polnocou a kúpite si jednodňovú známku na daný kalendárny deň, hneď po polnoci si musíte kúpiť novú známku. Aj takáto dvojitá kúpa sa však stále oplatí viac ako zadováženie 10-dňovej známky za 12 eur (vs. 5,40+5,40 = 10,80 eura), pokiaľ ju nepotrebujete.

Ďalšou zmenou v cenníku diaľničných poplatkov je zrušenie tradičnej ročnej známky. K dispozícii však samozrejme zostáva známka platná na 365 dní za rovnakú cenu 60 eur. Ponuka sa však týmto krokom stane prehľadnejšou.