Nápad, ktorý znie bizarne

Existuje skupina vodičov či spolujazdcov, ktorým sa osvedčil bobkový list v boji proti kinetóze, teda nevoľnosti spôsobenej pohybom auta, píše Autoživě.cz. Bobkový list môže podporiť trávenie, v niektorých prípadoch môže mať protizápalové účinky a potenciálne sa postará aj o pokles krvného cukru pri ľuďoch s cukrovkou, vymenúva možné benefity bobkového listu Autoživě.cz.

Konkrétny spôsob, ako má celý trik fungovať je nasledovný: Vodič si dá bobkový list pod jazyk a čaká, kým začne účinkovať. Chemikálie, ktoré toto korenie obsahuje, by sa údajne mali prejaviť a pomôcť eliminovať prejavy kinetózy.

Portál Autoživě.cz spomína, že niektorým vodičom sa bobkový list osvedčil natoľko, že ho majú ho vždy pripravený v úložnom priestore vozidla tak, aby bol kedykoľvek ľahko dostupný. Z hľadiska bezpečnosti vás i ostatných účastníkov cestnej premávky však vodičom pri nevoľnosti v aute odporúčame v prvom rade vždy zastaviť a nepokračovať v jazde, dokým príznaky kinetózy nezmiznú. Uškodiť rozhodne nemôže dostatočný pitný režim, zdravá strava, dostatok spánku, pobyt na čerstvom vzduchu a menej stresu.

Zdroj: Autoživě.cz/ foto: cz.depositphotos.com