Jednoduchá elegancia a dnes tak populárne udržateľné materiály. Tak Škoda v skratke popisuje interiér pripravovaného elektromobilu Elroq, ktorý nám aktuálne ukázala na prvých počítačových ilustráciách.

Auto samotné samozrejme už poznáme, dokonca pomerne detailne. Ak vás zaujímajú rozmery, technické špecifikácie pohonu, veľkosť batožinového priestoru a množstvo ďalších vecí, to všetko už nájdete v predchádzajúcom predstavení novinky a opakovať ich tu a teraz nebudeme. Namiesto toho sa pozrieme, ako bude Elroq vyzerať vnútri.

Ak vám to na prvý pohľad ušlo, dovoľte nám pripomenúť, že elektrický crossover bude prvý model značky, ktorý nedostane volant s logom, ale namiesto toho na stredovom náboji nájdete nápis Škoda so štylizovaným mäkčeňom nad písmenom S.

Čo obrázky pochopiteľne nemôžu odhaliť, sú použité materiály. Nájdete tu napríklad Recytitan vo výplniach dverí, na čalúnení sedadiel, palubnej doske, lakťovej i kolennej opierke vodiča. Obsahuje až 78 percent recyklovaného PET získavaného trebárs z plastových fľašiek od nápojov.

Ďalších 6 percent priadze Recytitan tvoria mechanicky recyklované vlákna zo starých odevov a 16 percent je potom nové PET. Výsledkom má byť tmavšia sivomodrá látka, ktorá bude vo výbave Loft kombinovaná s umelou kožou a tiež kontrastným, až reflexným prešívaním.

Druhým materiálom je takzvaný Technofil. Zo 75 percent ho tvoria recyklované vlákna Econyl, zvyšnú štvrtinu polyester. Samotný Econyl je nylónová tkanina z odpadu, ako sú rybárske siete, zvyšky látok alebo kobercov, ktoré obvykle končia na skládkach. Škoda hovorí, že jeho výhodou je mimoriadna odolnosť voči mechanickému opotrebeniu.

Dostanete ho vo výbave Lodge, má čiernu farbu a spojený bude s opäť kontrastnými prvkami, napríklad oranžovými bezpečnostnými pásmi alebo prešívaním v rovnakom odtieni.

zdroj: Škoda