Prísne vzaté... nejde o nový model. Mercedes-Maybach SL Monogram je skrátka „len“ luxusnejšou verziou športového roadstera Mercedes-AMG SL 63. Má dokonca i jeho motor. Vidlicový osemvalec s objemom 4,0 litra, ktorý produkuje 585 koní pri 5500 až 6500 ot./min. a 800 Nm od 2500 do 5000 ot./min.

Konštruktéri však v snahe odlíšiť jeho charakter použili mäkšie nastavenie podvozka i uloženie motora, pridali viac protihlukovej izolácie a „akusticky optimalizovali výfukový systém“, čo môžeme preložiť ako „urobili ho tichším“.

Uvedené zmeny samozrejme neznamenajú, že by išlo o pomalé auto, je ale predsa len trochu pomalšie ako ekvivalentné AMG. Maybach zvládne v spojení s deväťstupňovou automatickou prevodovkou a plne variabilným pohonom oboch náprav 4Matic+ akceleráciu z 0 na 100 km/h za 4,1 sekundy a maximálnu rýchlosť má obmedzenú na 260 kilometrov za hodinu.

Novinka samozrejme dostala elektricky ovládanú svetlo-čiernu látkovú strechu s antracitovým vzorom s logom Maybachu, ktorý sa opakuje tiež na čiernej kapote a celé toto zdobenie trochu pripomína kabelky značky Louis Vuitton.

Podobný prístup zvolili dizajnéri tiež v interiéry. Základné členenie modelu SL 680 je pochopiteľne rovnaké ako v „bežnom“ Mercedese, ale v snahe odlíšiť obe autá Maybach dostal špecifickú grafiku multimediálneho rozhrania a zvyšok kabíny je „zahalený“ do špičkovej bielej kože Nappa.

Udržať takéto čalúnenie čisté bude nepochybne náročná úloha aj pre najlepších „detailerov“, podobnými problémami sa však majitelia áut tohto typu obvykle netrápia.

Čosi chýba...

Aby sme nezabudli, existuje ešte jeden podstatný detail medzi AMG SL a Maybachom SL. Kým základný model je koncipovaný ako 2+2, novinka má výlučne dvojmiestny interiér a namiesto drobným sedačiek s obmedzeným priestorom dostala aerodynamický kryt predĺžený až k hlavovým opierkam predných sedadiel.

Cenu nového Maybachu SL 680 momentálne nepoznáme, ale v zákulisí sa hovorí o tom, že auto by malo byť v porovnaní s AMG SL 63 drahšie o 25 až 30 tisíc eur.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 15 obrázkov

zdroj: Mercedes