Drzý útek z miesta nehody

"Neuveriteľné konanie vodiča po nehode." Týmito slovami opísala trnavská krajská polícia na svojom Facebooku to, čo urobil vinník dopravnej nehody pri Kútoch. V nedeľu sa objavili prvé správy o tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala v skorých ranných hodinách na ceste v okrese Senica.

21-ročný chodec vtedy prišiel pri zrážke s osobným autom o život. Vodič auta, ktoré malo mladíka zraziť, na mieste nehody nezostal, neposkytol a ani neprivolal chlapcovi pomoc, a s autom odišiel z miesta nehody preč.

 

Útek z miesta nehody sa však motoristovi nevyplatil. Policajti sa ihneď pustili do pátrania po vozidle a jeho vodičovi. Náročnou operatívno-pátracou činnosťou a analýzou množstva kamerových záznamov sa im podarilo zistiť, kde sa auto nachádza a kto ho mal v čase skutku šoférovať.

Jazda bez vodičského preukazu s vážnymi následkami

Vodič mal auto najskôr ukryť v jednej z obcí v okrese Malacky. V noci, z nedele na pondelok sa ho mal potom snažiť zbaviť v jazere pri obci Borský Svätý Jur. Nepomohlo. Odtiaľ si ho už vytiahli policajti spolu s hasičmi.

Krátko na to policajti vypátrali a zadržali aj samotného vodiča. Policajti kriminálnej polície pri vyšetrovaní zistili, že sa pri dopravnej nehode vo vozidle nachádzala aj 29 ročná spolujazdkyňa. Aj ju policajti zadržali a umiestnili do policajnej cely.

Vyšetrovateľ obvinil 50-ročného muža z prečinov usmrtenia, neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom, a keďže šoféroval v čase, keď to mal súdom zakázané, aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Zároveň podal podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. V zmysle zákona môže obvinenému mužovi hroziť trest odňatia slobody na 5 rokov. Mladú ženu vyšetrovateľ obvinil z prečinu neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom, za čo jej môže hroziť strata slobody na 3 roky.

Zdroj a foto: Polícia SR - Trnavský kraj