Renault sa snaží uľahčiť prijatie elektromobilov zákazníkmi s pomocou retro-dizajnu. Takže po hatchbacku 5 E-Tech, ktorý nadväzuje na slávnu päťku, čoskoro uvedie na trh o čosi väčší batériový crossover Renault 4 E-Tech.

Ten je pre zmenu poctou modelu R4, ktorý bol prvýkrát uvedený na trh začiatkom 60. rokov a v priebehu nasledujúcich troch dekád sa ho vyrobilo 8 135 424 kusov a dostupný bol vo viac ako 100 krajinách.

Jeho nástupca, ktorý má svetovú premiéru naplánovanú na 14. októbra, prepriaha z klasických spaľovacích motorov na elektrický pohon, zatiaľ s jedným elektromotorom.

Na konkrétne technické parametre je priskoro, Renault zatiaľ prezradil len dĺžku chystanej novinky, ktorá bude mať 4,14 metra a tým prerastie novú „päťku“ o 220 milimetrov. Aj „štvorka“ však bude postavená na elektrickej platforme AmpR Small.

Nový elektromobil sa bude vyrábať vo francúzskej továrni Maubeuge a jeho predaj je naplánovaný na rok 2025. Okrem nápadnej podoby s pôvodným autom bude chcieť nový Renault 4 zaujať podsvieteným logom i lemovaním masky, pričom tá bude spoločne s diódovými svetlami pod polykarbonátovým krytom.

4 E-Tech si zachová charakteristické lichobežníkové zadné bočné okná a príznačné by mali byť tiež šikmé piate dvere, ktoré zasiahnu hlboko do zadného nárazníka a tým znížia nákladovú hranu. V príplatkovej výbave potom nájdete ľahkú posuvnú plátennú strechu a zadné partie ozdobí veľká číslica 4.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 15 obrázkov

zdroj: Renault