Garancia zamestnanosti pre slovenský Volskwagen

Volkswagen Slovakia zvýši mzdy. Viac dostanú pracovníci v Bratislave aj Martine. Rovnako získajú jednorazovú odmenu 600 eur v septembri, a to na základe novej kolektívnej zmluvy platnej na najbližšie tri roky. Uviedlo to priamo slovenské zastúpenie Volkswagenu.

Odbory zdôrazňujú, že pre Volkswagen nejde v súčasnosti o ľahké časy. Napokon, prechod na elektromobilu spolu so spomaľujúcou sa ekonomikou nie je jednoduchý z pohľadu žiadneho hráča na trhu.

„V dôsledku zmenených rámcových podmienok je súčasná situácia v našom závode, ako aj v celom koncerne veľmi zložitá a do budúcnosti neistá. Zabezpečenie garancie zamestnanosti a stabilita pracovných miest aj na nasledujúce roky boli pre nás kľúčové,“ okomentovala pre TASR predsedníčka Moderných odborov Volkswagen Jolana Julkeová.

Ako sa budú zvyšovať tabuľké platy vo Volkswagene? Navýšenie platov bude o 80 eur od budúceho roka. Následne o 4 percentá od roku 2026 a v roku 2027. Volkswagen sa rozhodol zvýšiť odmeny za lojalitu, teda pri dosiahnutí istého počtu odpracovaných rokvo vo firme – sú vo výške od 400 do 3 200 eur. Navýšené boli taktiež napríklad dovolenkové odmeny pre vybraných pracovníkov.

Zdroj: TASR