Čo znamená táto dopravná značka?

Projekt je výsledkom spolupráce mestských poslancov Daria Formicolu a Marie Rosaria Cirillo, ako aj tamojšieho starostu Vincenza Cuoma. Myšlienka sa zrodila údajne vo chvíli, keď Dario Formicola pozoroval západ slnka na nedávno znovu otvorenom mestskom nábreží.

„Pomyslel som si, že tu potrebujeme nejaké pekné znamenie,“ povedal Dario Formicola, mestský poslanec, ktorý chcel podporiť bozk ako symbolické gesto náklonnosti. Kampaň v duchu hesla „Stop and Kiss“ vraj vytvára prostredie, ktoré podporuje pohostinnosť a emocionálne spojenie medzi ľuďmi a zároveň posilňuje zmysel pre komunitu.

 

Aj vďaka tejto iniciatíve sa Portici stáva potenciálnym turistickým lákadlom. Mnohí sa už o značke dozvedeli a chcú si ju pozrieť. Potvrdzuje sa tak, že prítomnosť jedinečných a originálnych nápisov môže povzbudiť k návšteve mnohých turistov (nielen) v rámci tohto miesta Talianska. Najmä v prípade dovolenkárov však platí, že značku pochopíte na 100 % najmä vtedy, keď ju už poznáte, alebo samozrejme keď hovoríte po taliansky.

Ak vás netradičné dopravné projekty zaujímajú, v Bratislave upútala nedávno pozornosť zóna Kiss and Go - tá je však určená pre deti. Novinka v Rakúsku vás zase zachráni od pokuty za mobil za volantom vo výške 100 eur - ide o parkovacie miesta Park & Write ako súčasť kampane správcu diaľnicu ASFINAG.

Zdroj a foto k článku: ilmattino.it