1. Najdlhšia expedícia

Koľko môže trvať najdlhšia cesta v dejinách? Zdá sa, že stovky tisíc kilometrov a viac ako 30 rokov! Svetový aj Guinessov rekord za najdlhšiu cestu autom patrí manželom Emilovi a Liliane Schmidovcom. Začali ju 18. októbra 1984 na Toyote Land Cruiser FJ60. Vybrali sa na takú dlhú, že o 33 rokov neskôr, v roku 2017, mal švajčiarsky pár a ich Land Cruiser na konte viac ako 740-tisíc kilometrov! Zvládli navštíviť 186 krajín a už vás asi ani neprekvapí, že za celý čas cestujú stále v tej istej terénnej Toyote.

2. Rýchlostný rekord

Teréniak rýchly takmer ako Bugatti Veyron? Pre skupinu skvelých inžinierov milá výzva. V roku 2017 sa Američania z divízie Toyota Racing rozhodli Land Cruiser zásadne modifikovať. Špeciálne na dosiahnutie šialenej maximálnej rýchlosti. Na továrenský motor V8 5.7 dali ďalšiu podporu v podobe dvoch mohutných turbodúchadiel. Samozrejme, upravili množstvo ďalších častí. A výsledok? Max. výkon 2000 koní a rýchlostný rekord 370 km/h! Špeciálny Land Speed Cruiser okamžite vyhlásili za najrýchlejšie SUV na svete a je ním dodnes.

3. Najdlhší konvoj

Vďaka svojim terénnym možnostiam je Toyota Land Cruiser v Afrike, Austrálii a na Strednom východe skutočným hitom. Práve tam sú prírodné podmienky neraz veľmi drsné. V roku 2014 pri príležitosti  50. výročia vzniku sa katarská pobočka Toyoty rozhodla prekonať svetový Guinessov rekord v kategórii najdlhšieho konvoja terénnych automobilov. Nebolo to jednoduché, autá mali prekonať vzdialenosť minimálne 30 kilometrov a vzdialenosť medzi nimi nesmela prekročiť 100 metrov. Vďaka účasti 154 terénnych vozidiel Toyota – bolo medzi nimi mnoho Land Cruiserov – sa rekord prekonať podarilo.  

4. Víťazstvá na Rely Dakar

Land Cruiser láme rekordy aj na Rely Dakar. Terénna Toyota štartuje v  týchto pretekoch od začiatku. A od roku 1995 sa model Land Cruiser japonského výrobcu zúčastňuje najneľútostnejšej motoristickej súťaže v kategórii produkčných vozidiel T2, čiže minimálne modifikovaných. Toyota Land Cruiser túto kategóriu načisto ovládla a z 25 pretekov zvíťazila 19-krát. Séria súčasných 6 víťazstiev v rade trvá od roku 2014.

5. Jeden a pol kilometra pod zemou

Dobrý roadster sa dostane prakticky všade. Málokto by ho však očakával v podzemí. A predsa - Toyota Land Cruiser sa dostane dokonca až do hĺbky 1 600 m, pretože auto radi využívajú pracovníci austrálskych baní. Austrálčania dokonca vyvinuli špeciálnu verziu elektrického vozidla určeného pre ťažbu.