Za fenoménom sú vysoké teploty

Tento netradičný fenomén je dôsledkom extrémne vysokých teplôt, ktoré zasiahli južné a východné oblasti Číny, kde teploty prekročili aj 40 stupňov Celzia.

Podľa webového portálu Interesting Engineering ide o nafúknutie ochranných fólií. Intenzívne teploty a dlhodobé vystavenie priamemu slnečnému žiareniu môže výrazne ovplyvniť ich životnosť a vzhľad. Postupom času môžu extrémne horúčavy viesť k tomu, že sa vinylové fólie začnú deformovať, vytvárať bubliny alebo dokonca strácať svoju pôvodnú farbu.

´tehotné autá

Ako sa proti “otehotneniu” automobilu chrániť?

Hoci UV ochranná vrstva na fóliách pomáha predchádzať týmto problémom, portál Wrap Guys zdôrazňuje, že správna údržba je stále kľúčová pre predĺženie životnosti a zachovanie kvality ochranných fólií.

Odborníci uvádzajú, že fólie sú zvyčajne navrhnuté tak, aby dokázali odolávať extrémnym podmienkam, vrátane vysokých teplôt, prachu a nečistôt. Napriek tomu by mali majitelia svoje vozidlá pravidelne čistiť a vyhýbať sa používaniu agresívnych čistiacich prostriedkov alebo tlakových čističov.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Postihuje fenomén iba čínske automobily?

Niektorí používatelia sociálnej platformy X tvrdia, že tento fenomén sa vyskytuje výhradne na vozidlách vyrobených v Číne. Naopak, iná skupina toto tvrdenie spochybňuje, argumentujúc, že jav postihujú ochranné fólie, ktoré nie sú súčasťou sériovej výbavy automobilov, ale sú dodatočne nainštalované zákazníkmi.

Zdroj: TN.cz, depositphotos