Dokončenie D1 Hubová - Ivachnová: Práce napredujú

Viete, aký je aktuálny postup prác na výstavbe rýchlej cesty D1 Hubová - Ivachnová? Ukazuje ho najnovšie video zverejnené na YouTube kanáli s názvom Travel Family. Nový úsek liptovskej D1 je dlhý 15 kilometrov, bude tvoriť diaľničný obchvat Ružomberka a dôležitú súčasť diaľnice medzi Bratislavou a Košicami.

Za diaľnicu musí štát zaplatiť 340 miliónov eur. Motoristom ušetrí zhruba 16 minút. Od mimoúrovňovej križovatky Hubová pokračuje až k tunelu Čebrať s dĺžkou 3,6 kilometra. Ten začali raziť ešte v septembri 2014. Diaľnica však dlhodobo mešká kvôli komplikáciám z hľadiska geológie a hydrológie. Na záver sa diaľnica napojí na existujúcu D1 v smere na Prešov.

 

Na stavbe D1 Hubová - Ivachnová denne pracuje 500 zamestnancov, ktorí ju majú dokončiť v budúcom roku:



Tunel Čebrať už dostal vozovku

Čo sa týka tunela Čebrať, NDS avizovala ešte skôr v októbri skoré dokončenie betonáže vozovky. V pravej tunelovej rúre bola vozovka položená v letných mesiacoch, následne sa práce sústredili do ľavej tunelovej rúry.

Súbežne prebiehajú práce na realizácii požiarneho vodovodu, tunelových chodníkov a v oboch rúrach sa čistí drenážne odvodnenie.

Zdroj/foto: NDS