Adaptívny tempomat po prvý raz v autách Dacie

Dacia už pred dvoma rokmi avizovala, že čiastočne skončí s jej dovtedajším odporom čo sa týka zavádzania moderných asistenčných systémov a pokročilých technológií, ktoré samozrejme tlačia na vyššie ceny áut. To je niečo, čomu sa chce značka isto naďalej vyhnúť, keďže jej autá vyhľadávajú mnohí cenovo senzitívni zákazníci.

Na rozhodnutie Dacie mal vplyv isto aj Brusel a nové pravidlá EÚ, ktoré neustále rozširujú zoznam povinných asistenčných systémov. Dacia pritom pôvodne v minulosti argumentovala, že mnohé funkcionality sú v autách zbytočné, robia ich ovládanie zbytočne komplikovaným a kvôli tomu ich vraj mnohí vodiči jednoducho vypínajú.

 

Cena nového modelu Dacia Bigster: Od 25 tisíc eur

Aj ľudová značka však ide s dobou. Adaptívny tempomat bude po prvý raz súčasťou áut Dacie v rámci nového modelu Bigster. Vdaka nemu môžu motoristi prenechať autu "voľnú ruku" pri regulácii rýchlosti tak, aby zostala zachovaná bezpečná vzdialenosť pred vozidlom čo sa týka ostatných áut.

Konkrétne bude adaptívny tempomat dostupný len pre vyššie stupne výbavy v hybridnej verzii modelu Bigster - Journey a Extreme. Hybridný pohon bude mimochodom podmienkou aj vtedy, keď budete chcieť mať nové SUV s automatom. Zatiaľ čo nový Bigster má začínať na cenách od 25 tisíc eur, za hybridnú verziu si bude potrebné prirodzene priplatiť - medializované informácie z Nemecka hovoria o cenovkách okolo 30 tisíc eur.

Zdroj: DaciaADAC