Nie, nepomýlili sme sa. Už o pár dní má premiéru skutočne nový model HS. Stačí sa vlastne pozorne pozrieť na zatmavené fotografie či priložené video, označenie je jasné. Nedivíme sa ale, ak to niekomu nedáva zmysel. Prečo?

Len vlani sme vám totiž predstavili facelift súčasnej generácie, ktorý sa začal predávať začiatkom tohto roka. A hneď ho má vystriedať úplne nový model? Tento menší zmätok je samozrejme spôsobený tým, že verzie predávané v Európe za autami pre Čínu výrazne zaostávajú.

Crossover s novou „tvárou“ poznajú tamojší zákazníci už od konca roka 2020. S príchodom úplne nového auta však koncern SAIC zrejme bude chcieť termín jeho uvedenia na domácom i európskom trhu zjednotiť. Čo nám bude pripadať, že ide o prirýchlu výmenu.

Vtipné na tom je, že ani nový HS vlastne nie je tak úplne nový. Z dostupných zdrojov blízkych automobilke presakujú informácie, že auto má byť postavené na základoch sesterského Roewe RX5. Teda vozidla, ktoré sa na prvých fotografiách objavilo v marci 2022.

Tretia generácia RX5 má dĺžku 4655 mm a rázvor náprav 2700 milimetrov, pochopiteľne je ale možné, čísla HS budú trochu iné. Aby sa MG odlíšilo od svojho súrodenca, dostane prepracované predné partie. Zozadu však novinka vyzerá v podstate rovnako ako RX5, dokonca aj hliníkové disky na prvých obrázkoch má identické.

Dorazí aj ako elektromobil?

Pokiaľ ide o techniku pod kapotou, britský Autocar s odvolaním na svojich informátorov hovorí, že HS opäť ponúkne na výber čisto spaľovací motor a hybridnú techniku, presnejšie povedané PHEV s dlhším dojazdom v elektrickom režime. Berte to s rezervou, ale plug-in hybrid by mal zvládnuť bez štvorvalca skoro 70 kilometrov.

Dohady sa vedú tiež o tom, či nové HS dorazí aj ako elektromobil. Neoficiálne správy od MG to nevylučujú, namiesto špekulácií však bude jednoduchšie počkať do 11. júna. Práve budúci týždeň má čínska novinka svetovú premiéru v rámci Festivalu rýchlosti v Goodwoode. Nepochybujeme o tom, že po akcií toho budeme vedieť viac.

zdroj: MG