Aktualizované: oficiálne predstavenie nového Audi A6 a S6 e-tron nájdete na tomto odkaze....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chceli sme vám ukázať poslednú zatmavenú obrazovú upútavku, ktorou Audi láka na zajtrajšiu premiéru novej A6 e-tron, lenže známa partia zo stránky Cochespias bola opäť o čosi rýchlejšia. Niekde v temnejších kútoch internetu sa im podarilo vyhrabať zjavne továrenské fotografie novinky, takže z chystaného prekvapenia Nemcov nič nebude.

Pretože ide o neoficiálnu predpremiéru, nečakajte, že by sme vám v tejto chvíli poskytli nejaké konkrétnejšie technické údaje. A kvôli zajtrajšiemu odhaleniu ani nemá význam nad nimi špekulovať.

Čo vieme spoľahlivo, sú štyri základné fakty. Nové Audi A6 e-tron je výlučne elektromobil, žiadne spaľovacie motory medzi prednými kolesami nečakajte. Konštruktéri ho postavili na novej modulárnej platforme PPE, ktorú využíva tiež v marci predstavené SUV Q6 e-tron alebo aj nové batériové Porsche Macan.

Ďalší detail, ktorý je nad slnko jasnejší, je skutočnosť, že Nemci hodia na trh hneď obe karosárske verzie. Rovnako ako v prípade novej Audi A5 so spaľovacími motormi, aj A6 dorazí ako liftback, ktorý vidíte na fotografiách a praktickejšie kombi s tradičným označením Avant.

A keď už máme zabehnúť do nejakých podrobností, je vidieť, že A6 štylisticky vyzerá veľmi, veľmi podobne konceptom z roku 2021 a 2022, dostala kamerový systém namiesto klasických spätných zrkadiel a po vzore najnovších Volkswagenov má červenými diódami podsvietené zadné logo.

Už teraz je zrejmé, že základ bude mať poháňanú len zadnú nápravu ako Q6 e-tron a vrcholné modely dostanú „elektrické quattro“ vďaka dvojici pohonných jednotiek. S konkrétnymi číslami sa vám ale prihlásime až zajtra...

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov