Najvýraznejšou zmenou pri novom Hyundai Santa Fe prešiel dizajn. Kým predchádzajúca generácia sa vyznačovala skôr oblejšími a uhladenými líniami, piata generácia Santa Fe disponuje robustným hranatým dizajnom. Bežné je, že pri nových modeloch sa najskôr navrhuje exteriér vozidla, v prípade nového Hyundai Santa Fe však dizajnéri a vývojári zvolili úplne opačný postup – najprv navrhli interiér s maximálnym dôrazom na priestrannosť, praktickosť a pohodlie a až následne od neho sa odvíjal exteriér. Základný objem batožinového priestoru narástol až na 711 litrov a spolu s mimoriadne širokými dverami batožinového priestoru vzniká po ich otvorení priestor, ktorý výrobca priamo nazýva terasou. Som presvedčený, že rodiny a outdooroví nadšenci si priestrannosť doslova zamilujú,“ hovorí o novinke Richard Mikuš, produktový špecialista z Hyundai Slovensko.

Oficiálne uvedenie úplne nového modelu Santa Fe prebehlo počas výnimočného podujatia Môj deň s Hyundai, ktoré už po tretíkrát usporiadal importér tejto značky. Na tomto ročníku sa zúčastnilo približne 200 hostí, vrátane majiteľov a majiteliek vozidiel Hyundai, obchodných partnerov a médií.

Nové SANTA FE dostupné v predajniach

Od zverejnenia cien Hyundai Santa Fe v apríli až po oficiálnu slovenskú premiéru v auguste sa predalo na Slovensku viac ako 60 kusov. Vo väčšine prípadov, konkrétne v 65 %, si zákazníci vybrali klasickú hybridnú verziu (158 kW / 215 k), zatiaľ čo zvyšných 35 % predstavovali objednávky na plug-in hybridnú verziu (186 kW / 253 k).

Oficiálna premiéra tiež zahájila plnohodnotný predaj tohto modelu na Slovensku. V súčasnosti je vozidlo dostupné u všetkých autorizovaných predajcov Hyundai. Záujemcovia môžu auto obzrieť v showroomoch alebo sa s ním podrobnejšie zoznámiť počas predvádzacích jázd. Nové Hyundai Santa Fe je už tiež pripravené na okamžitý odber zo skladu.

zdroj a foto: Hyundai Slovensko

 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov