Skryté stacionárne radary v obľúbenej dovolenkovej destinácii Rakúska

Cestní piráti by mali byť v meste Gmunden v blízkosti rakúskeho jazera Traunsee extra opatrní a oplatí sa im radšej dodržiavať najvyššiu povolenú rýchlosť. Dve nové autá s radarmi totiž neustále menia svoje umiestnenie.

To sa viacerým miestnym vodičom nepáči a na internete pribúdajú patričné komentáre: "Politici sa nestarajú o bezpečnosť ľudí. Všetko je to o príjmoch, pretože Rakúsko je úplne v bankrote," zúri na internete jeden muž. Ďalší odporúča dodržiavať rýchlostné limity. "Potom sa nemusíte báť, že zaplatíte pokutu."

 

Ako často mení takýto tajný mobilný radar svoju polohu? „Sú to veľmi odlišné intervaly, väčšinou týždenné,“ vysvetľuje Philipp Wiatschka, mestský poslanec mesta Gmunden.

V súčasnosti sú v Gmundene dve špeciálne vozidlá na meranie rýchlosti, obe bielej farby, jedno z nich vidíte na fotke vyššie: Volkswagen Caddy a ešte jedna dodávka rovnako značky VW.

„Obe autá majú najmodernejšie radarové zariadenia a kontrolujú v oboch smeroch,“ povedal Wiatschka. "Dodávka dokáže merať rýchlosť aj z bočných okien. Caddy dokáže merať rýchlosť len cez zadné okno."

Zdroj: Heute.at