Pokuta za mobil za volantom či zákaz odbočenia

Šoférovanie v arabských krajinách je rozdielne v porovnaní so Slovenskom, kde stacionárne radary stále poriadne ani nemáme. Nemecký Jenoptik sprostredkovane uzavrel novú zmluvu s kuvajtským ministerstvom vnútra, pričom v rámci tejto dohody dodajú viac ako 100 takzvaných dopravných bezpečnostných systémov, ktoré majú zvýšiť bezpečnosť na križovatkách po celej krajine.

Komplexné radary sú navrhnuté tak, aby detegovali porušenia pravidiel pri jazde na červenú, prekročení maximálnej rýchlosti a iné nelegálne manévre, napríklad nepovolené odbočenie. Nevyhnete sa ani pokute za nezapnuté bezpečnostné pásy či mobil za volantom.

 

Radary TraffiPole boli špeciálne navrhnuté pre extrémne počasie vrátane horúcich dní v Kuvajte. Kryty zariadení využívajú chladiaci systém, ktorý zaisťuje spoľahlivé fungovanie všetkých komponentov pri vysokých teplotách. Súčasťou systému je záložný zdroj, ktorý zabezpečí jeho funkčnosť v prípade výpadku elektriny.

Ak sa pokúsite o poškodenie nového radaru, spustí sa poplach.

Ak radar poškodíte, spustí sa poplach

Všetky nové systémy v Kuvajte budú vybavené externým bleskom a poplašným zariadením, ktoré automaticky upozorní príslušné orgány v prípade pokusov o manipuláciu alebo vandalizmus.

„Kuvajt má dlhú históriu v oblasti zvyšovania bezpečnosti na svojich cestách a priblížil sa k vízii nulových smrteľných nehôd,“ uviedol Tobias Deubel, vedúci divízie Smart Mobility Solutions v spoločnosti Jenoptik.

Deubel zároveň dodal: „Spolupracujeme s kuvajtskými úradmi už 25 rokov a dodávame im najmodernejšie systémy pre zvýšenie bezpečnosti na cestách.“

Zdroj: TTI / foto: Jenoptik