Pýtate sa, kde značka DS prišla k takto výstredne navrhnutému volantu? Niečo nám hovorí, že dizajnéri s veľkou pravdepodobnosťou rozvinuli myšlienku prvýkrát predstavenú vlani v rámci konceptu interiéru nazvaného DS M.i. 21 Manifesto.

Táto kabína mala okrem obrovského zahnutého displeja tiež veľmi atypický volant s vencom pripomínajúcim zaoblený lichobežník a ramená vzdialene pripomínajúce písmeno X. Ešte viac táto štylizácia vyniká v prípade chystaného sériového crossovera, ktorý by mal mať premiéru do konca tohto roka.

Podľa fotiek maskovaného prototypu zachyteného fotografom stránky Carscoops je zrejmé, že pôjde o zodvihnutý liftback, teda o príbuzného Peugeotu 407 a Citroënu C5 X. Nebude to ale vyslovene sesterský model.

Na rozdiel od uvedených áut má byť novinka (pravdepodobne nazvaná) DS 8 postavená na úplne novej modulárnej platforme STLA Medium. Jej tvary by zase mohli čiastočne vychádzať zo štúdie DS Aero Sport Lounge z roku 2020 (viz nasledujúci obrázok).

V DS Automobiles sa nedávno zaviazali, že všetky nové modely budú už len elektrické, čo by znamenalo, že DS 8 dostane jeden alebo dva elektromotory s výkonom od 214 do 326 koní. To sú parametre aktuálne platné pre Peugeot e-3008, ale je dosť možné, že DS ako exkluzívna značka dostane ešte silnejšiu techniku. V prípade STLA Medium totiž Stellantis dávnejšie avizoval až 387 koní.

Ako nás vedenie koncernu už niekoľkokrát presvedčilo, vôbec nepochybujeme o tom, že aj u DS ostanú otvorené zadné vrátka pre spaľovacie  motory pre prípad, že by sa záujem o elektromobily spomalil ešte o čosi výraznejšie. Respektíve nemôžeme vylúčiť, že môžeme rovno počítať aj s touto technikou. Konkrétne dôkazy pre toto tvrdenie ale zatiaľ nemáme, takže si počkáme na ďalšie informácie.

zdroj: Carscoops