Dobré správy pre mesto Šaľa: Nový obchvat bude, tender má víťaza

V Šali sa konečne dočkali. "30 rokov je tu obrovské snaženie o obchvat, posledných 10 rokov neskutočne sa snažíme, takže ak toto sa podarí, tak naozaj to bude obrovské víťazstvo pre celý tento región," okomentoval primátor mesta Šaľa Jozef Belický.

Cez Šaľu smeruje doprava z Nových Zámkov do Bratislavy, plus z obcí v okolí. Hustota dopravy je preto v meste veľká - hovoríme konkrétne o intenzite na úrovni 28-tisíc vozidiel denne. Pre ľudí, ktorí bývajú pri týchto cestách, to je neúnosné.

"Konečne sa stane niečo, čomu sa občan naozaj poteší," verí primátor Belický a dodáva, že cesta k tomuto výsledku nebola ľahká ani rýchla: "My sme komunikovali v tom procese s každým, veď občania nás podporovali."

Primátor Šale zároveň naznačil, že prípravné procesy ako verejné obstarávanie či výkup pozemkov nepriebehali tak rýchlo, ako si to samospráva predstavovala. Napriek tomu v Šali dúfajú, že sa tento rok konečne začnú stavebné práce na obchvate. Tak to avizuje aj ministerstvo dopravy. Do troch rokov by mohla byť nová cesta postavená a do veľkej miery má podľa očakávaní odkloniť tranzitnú dopravu preč z existujúcich cestných komunikácií naprieč mestom.

Zdroj: Sala.sk / foto: Ministerstvo dopravy