Aby nedošlo k omylu, mali by sme pripomenúť, že nejde o dohady. Naopak. Nový Tyron aktuálne ohlásila samotná automobilka, vypustila k nemu krátke video, pár obrázkov a dokonca potvrdila termín svetovej premiéry.

Nástupca Volkswagenu Tiguan Allspace bude predstavený 10. októbra. V zásade nepochybujeme o tom, že auto bude postavené na platforme MQB Evo a technicky to bude veľmi blízky príbuzný nielen súčasného Tiguanu ale aj novej Škody Kodiaq.

Zaujímavé je, že Tayron bude predávaný aj v Spojených štátoch, kde dostane meno Tiguan a v Číne ho pre zmenu zákazníci budú poznať ako Tayron L.

Práve vďaka pekinskému ministerstvu priemyslu a informačných technológií vieme, ako auto vyzerá. A podľa tvaru diskov kolies či ďalších detailov je prakticky potvrdené, že skoro navlas rovnako bude vyzerať tiež európsky model.

Čínsky Tayron L

Volkswagen propaguje chystanú novinku ako „sofistikovaný všestranný automobil“ a dodáva, že bol vyvinutý v centrále firmy, ale v porovnaní s Tiguanom navyše ponúkne „len“ výrazne väčší, až sedemmiestny interiér a tomu tiež adekvátne väčší batožinový priestor.

Pokiaľ ide o techniku pod kapotou a jej parametre, asi nemá veľmi význam špekulovať tesne pred premiérou. Tipujeme však, že Tayron dostane v zásade rovnaký mix mild a plug-in hybridných motorov, ktorý nájdete aj pod prednou kapotou Tiguanu či Škody Kodiaq. Možno s výnimkou najslabších verzií kvôli vyššej pohotovostnej hmotnosti.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 5 obrázkov
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 5 obrázkov

zdroj: VW, Carscoops