Hybridná technológia pod kapotou

Štvrtá generácia modelu Continental GT bude prvým vozidlom od britskej automobilky vybaveným vysoko výkonnou hybridnou pohonnou jednotkou. Presnejšie povedané, pôjde o plug-in hybrid. Základom je vylepšená 4,0-litrová V8 s elektromotorom, pričom elektrická jednotka by mala byť integrovaná do automatickej prevodovky.

Spolu by táto hnacia sústava mala dosiahnuť výkon 782 koní a 1000 Nm, ktorý bude prenášaný na všetky kolesá. S takýmito parametrami prekonáva výkonom aj súčasnú W12, ktorá momentálne pracuje v exkluzívnom modeli Bentley Batur. A nielen to, tento model má našliapnuté k tomu aby sa z neho stalo najvýkonnejśie a dynamicky najschopnejšie Bentley na bežné cesty.

Vďaka hybridnej technológii by podľa automobilky mohlo nové GT prejsť čisto na elektrickú energiu 80 kilometrov. Aj keď si údaj o zrýchlení Bentley necháva až na veľké odhalenie v júni, očakáva sa, že to bude lepšie než u modelu Continental GT Speed, ktorý dosahoval zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 3,6 sekundy.  

štvrtá generácia Bentley Continental GT

Moderné technológie pre lepšie jazdné schopnosti

Bentley obohatí svoje nové gran turismo modernými technológiami, aby zlepšilo jeho jazdné schopnosti. Nové GT bude disponovať aktívnym pohonom 4x4 a elektronickým samosvorným diferenciálom. V zákrutách budú komfortu pomáhať aktívne stabilizátory poháňané 48-voltovou architektúrou a na nerovnostiach to budú dvojventilové tlmiče so samostatne nastaviteľnou kompresiou i odskokom. Samozrejme nebude chýbať ani technológia natáčania kolies zadnej nápravy.

zdroj: Bentley