Audi v posledný mesiacoch sype z rukáva jednu novinku za druhou. Po suchom období máme chuť povedať „konečne“. V priebehu pomerne krátkej doby automobilka odhalila elektrické modely Q6 e-tron a A6 e-tron, ale tiež novú A5, ktorá nastupuje na trh ako náhrada Audi A4.

Aby toho nebolo málo Ingolstadt postupne odhalil modernizovanú A3, S3 a čoskoro k nej má pribudnúť vrchol tohto modelového radu, teda Audi RS 3.

O dve sekundy rýchlejšie...

Nemci tento model avizovali už v druhej polovici júna, keď odhalili čas sedanu na Nürburgringu. Štvordverový model zvládol Nordschleife za 7 minút a 33,123 sekundy, zatiaľ čo súčasné auto pred modernizáciou potrebovalo na prejdenie rovnakej dráhy približne o dve sekundy viac času (presnejšie povedané 7 minút a 35,522 sekundy).

Audi zmeny v pohonnej jednotke neavizovali, predpokladáme preto, že ide stále o preplňovaný päťvalec EA855 evo s objemom 2,5 litra a výkonom 400 koní a krútiacim momentom 500 Nm.

Presné dáta vám nepotvrdíme ani v tejto chvíli, ale novú RS 3 vám aspoň môžeme ukázať. Na internete sa totiž objavili prvé fotografie bez maskovania a asi by sme mali dodať, že novinku mnohí ani nespoznajú.

Navonok bude menej informovaným pripadať prepracované auto rovnako, pár detailov je ale viditeľne inak. Modifikované Audi modelového roka 2025 rozoznáte v prvom rade podľa premiestneného loga, ktoré už nie je na okraji šesťuholníkovej masky chladiča, ale priamo zakomponované do jej hornej hrany.

Ide samozrejme o nové jednoduchšie logo (2D) bez chrómu, ale zároveň s tým dizajnéri vymenili tiež predný nárazník a upravili vnútornú štruktúru LED s možnosťou voliť si z niekoľkých svetelných podpisov.

A podobne bola transformovaná tiež zadná časť hatchbacku. Iná je grafika združených svetiel i zadný nárazník s hlbším difúzorom a zmenenou orientáciou odrazových svetiel z horizontálnych na vertikálne. Hliníkové disky na fotkách vyzerajú rovnako ako tie pôvodné, ale tipujeme, že by sa v zozname príplatkových položiek mohli objaviť i nové kolesá.

Termín svetovej premiéry Audi RS 3 po facelifte v tejto chvíli nepoznáme, ale z dostupných správ to vyzerá, že oficiálne odhalenie je za dverami a dlho čakať na podrobnosti už nebudeme.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 8 obrázkov