Zmena policajných áut je v príprave

Štát zase chystá nový dizajn policajných áut. Ten aktuálny pritom predstavil len pred 2 rokmi. Nové polepy vraj majú majú obsahovať viac národných prvkov. Na detaily a konkrétne vizuály si budeme musieť počkať.

Prečo sa však Slovensko do tejto zmeny vôbec ide púšťať? Ministerstvo vnútra spomína možný problém s autorskými právami, keďže naše autá sú podobné ako tie české. Nie je však známe, že by sa česká strana voči nášmu postupu akokoľvek ohradila. Práve naopak, českí úradníci mali so slovenským prístupom súhlasiť.

 

Isté je, že problém s novými autami mali pôvodne aj policajní odborári. Tí požadovali držať sa pôvodných "farebných tradícií" v polícii, teda starých polepov. Nepáčila sa im ani ich údajne príliš vysoká cena. Isté je, že ďalšia zmena dizajnu policajných áut v krátkom čase zvýši náklady a otázkou je len o koľko. Zároveň bude mať polícia v prevádzke autá s trojicou rôznych dizajnov súčasne. Je totiž viac než pravdepodobné, že štát sa nepustí do zjednotenia vizuálov na všetkých vozidlách.

Kritika chystanej zmeny policajných áut zaznieva (nielen) zo strany opozície. "Budú autá v trikolóre alebo čo? Nerozumiem tomu," čuduje sa exminister vnútra Roman Mikulec.

Zdroj: TVnoviny.sk / foto: Polícia SR