Tesla odkladá odhalenie svojho autonómneho taxi na október. Ako sme nedávno informovali, opona sa nad novou službou od Tesly mala zdvihnúť už 8. augusta tohto roku a mala by kombinovať služby ako Uber a AirBnb. Podľa Bloombergu za preložením premiéry majú stáť úpravy na dizajne vozidla, ktoré si vyžiadali viac času na prípravu. Tieto informácie boli zatiaľ komunikované iba interne.

Pravdepodobná platforma vozidla

S blížiacim sa termínom odhalenia sa objavujú rôzne informácie o vozidle, ktoré bude primárne určené pre službu robotaxi. Na začiatku tohto roka automobilka zrušila projekt Modelu 2, ktorý mal byť vstupnou bránou do sveta Tesly a konkurentom pre vozidlá ako BYD Dolphin, Renault 5 a Volkswagen ID 2. Štartovacia cena zrušeného modelu sa odhadovala pod 30 000 eur. Agentúra Reuters informovala, že platforma vyvíjaná pre Model 2 by sa pravdepodobne mala využiť pre autonómne taxi.

Musk ponúkol vyjadrenia k plánovanej službe, avšak s výnimkou oznámenia ambiciózneho augustového dátumu odhalenia. Plánovaný termín sa rýchlo blíži a pravdepodobne bude informácia o odklade premiéry v najbližších dňoch komunikovaná aj s verejnosťou.

Zdroj: depositphotos, Autocar, Bloomberg