Cestujúci tu nájdu dve najmodernejšie nabíjacie stanice typu HYC400, so štyrmi nabíjacími konektormi CCS2 a špeciálnymi otočnými ramenami, ktoré zabezpečia ľahkú manipuláciu s nabíjacími káblami. Nabíjanie je tak umožnené súčasne až štyrom vozidlám.

Vysoký výkon ocenia zákazníci práve pri nabíjaní viacerých vozidiel naraz, kedy bude zabezpečený dostatočný výkon pre všetky nabíjané vozidlá, a tiež majitelia silnejších vozidiel, ktorých bude aj na slovenskom trhu pribúdať. Ultrarýchle nabíjačky navyše umožnia dobitie z 20 na 80% už do 20 minút, pokiaľ to vlastnosti vozidla dovolia, a teda rýchle pokračovanie v naplánovanej ceste.

Nabíjacie stanice v Novom Meste nad Váhom sú jedinečné nielen výkonom, ale vôbec ako prvé sa v rámci siete eMotion objavili na Slovensku v novom dizajne, s novým logom OMV, ktoré spoločnosť predstavila len nedávno.

Ďalšie výhody OMV eMotion

Aj v Novom Meste nad Váhom môže zákazník za nabíjanie zaplatiť rôznymi spôsobmi - prostredníctvom aplikácie OMV eMotion, kartami OMV (Routex), RFID kartami roamingových partnerov ale aj debetnou kartou priamo na externom platobnom termináli, čo ocenia najmä tranzitní návštevníci. Výhodou nabíjacích staníc eMotion je, okrem rýchlosti, bezpečnosť, dostupnosť a zázemie čerpacích staníc OMV, ktoré môže zákazník, počas nabíjania svojho elektromobilu, využiť na občerstvenie, kávu či drobný nákup, a to nonstop každý deň. 

Stratégia electromobility OMV

Spoločnosť OMV plánuje, v súlade so svojou stratégiou elektromobility pre strednú a východnú Európu, pod značkou eMotion vybudovať na svojich čerpacích staniciach sieť vysokorýchlostných nabíjačiek. Aktuálne je na Slovensku v prevádzke už 27 nabíjacích staníc na 18 lokalitách. Z toho 22 nabíjacích staníc je na čerpacích staniciach OMV a 5 je na parkoviskách obchodného reťazca Billa. 

Do roku 2025 pribudne pod značkou OMV eMotion na Slovensku až 60 ultrarýchlych nabíjačiek pre elektromobily. V rámci trhov, na ktorých OMV pôsobí, sa plánuje pod značkou OMV eMotion do roku 2030 v Rakúsku, Rumunsku, na Slovensku a v Maďarsku postaviť celkovo až 2 000 nabíjačiek.

Aktuálny zoznam nabíjacích staníc OMV eMotion s dostupným výkonom nájdete priamo v aplikácii OMV eMotion či u roamingových partnerov.