Fiat 500 čoskoro zavŕši svoju ságu po dlhých 17 rokoch. Od roku 2007 sa vzhľadom prakticky nezmenil, tie najväčšie rozdiely sa postupne objavovali vo výbave, ale hlavne v ponuke motorov. Fiat si sľuboval, že starý model rýchlo nahradí čisto elektrická novinka, to sa však nestalo, a aj kvôli dosť odvážnej cene sa zákazníci väčšinou rozhodli, že radšej ostanú verní verzii so spaľovacími agregátmi. S tým je však koniec.

Na slovenskom trhu je k dispozícii posledných 125 kusov s benzínovým motorom, konkrétne vo výbave Dolcevita. S bonusom môže byť váš už za 14 990 eur, s možnosťou priplatiť si len za metalickú farbu. Už v sérii dostanete asistenčné systémy (okrem tých najnovších, ako upozornenie na prekročenie rýchlosti a pod.), zadné parkovacie senzory, automatickú klimatizáciu či 7-palcový digitálny panel.

Len s trojvalcom FireFly

Automobil je k dispozícii už len s litrovým trojvalcom FireFly vo verzii mild-hybrid, s maximálnym výkonom 51 kW (70 koní) a spojeným so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Takže... ak túžite po klasike a nechce sa vám čakať na novú 500 s klasickými motormi a nad elektrickým nástupcom neuvažujete, veľa priestoru a času vám na váhanie už neostáva.

zdroj: Fiat