V prípade Tesly sme už zvyknutí na to, že všetky varianty modelov sú prakticky v plnej výbave. Pri niektorých modeloch možno zaznamenať len minimálne rozdiely medzi jednotlivými verziami. Toto však už úplne neplatí. Tesla prekvapivo uviedla na trh verziu s nižšou výbavou základného Modelu 3 s pohonom zadných kolies.

interiér Tesly Model3

Zmeny objavíte hlavne v interiéri

Zmeny verzie s nižšou výbavou sú viditeľné hlavne v interiéri. Tou najvýraznejšou sú sedadlá, ktoré už nie sú čalúnené kožou. V konfigurátore je dostupná voľba šedých látkových sedadiel s malými koženkovými prvkami. A volant prišiel o vyhrievanie. Otázkou je, aké úspory prinieslo značke obmedzenie nastavenia ambientného osvetlenia len na bielu farbu.

V zadnej časti vozidla zmizol displej a aj možnosť nastavenia klimatizácie pre zadných členov posádky. Tí tiež pocítia chudobnejšiu verziu aj v rámci akustického komfortu, z dverí totižto zmizli akustické sklá

 
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 2 obrázkov

Kde a koľko stojí?

Model 3 RWD v nižšej výbave zatiaľ nájdete len na mexickom trhu. Predpokladá sa ale, že by ho Tesla mohla (v snahe zvýšiť záujem) uviesť aj na ďalšie trhy a neobmedzovať sa iba na relatívne menší trh s elektromobilmi v jednom štáte. 

Tesla Model 3 RWD sa v Mexiku momentálne predáva v prepočte za približne 36 500 eur. Táto verzia s nižšou výbavou priniesla zníženie ceny o zhruba 2 440 eur. V porovnaní s európskym trhom je tento model dostupný za cenu okolo 41 400 eur (pri prepočte bol použítý konfigurátor Tesly u našich susedov) v základnej bielej farbe a bez akýchkoľvek voliteľných doplnkov, ako sú rôzne verzie autopilota, typy nabíjacích káblov či ťažné zariadenie.

zdroj: Tesla, TeslaMagazin.sk