Pravidlo, ktoré pochopíte veľmi rýchlo

Platí pravidlo pravej ruky na kruhovom objazde? Zabudnite. Majú prednosť vždy autá nachádzajúce sa vo "vnútornom" pruhu kruháču? Ani to nie je pravda. Ako to teda po správnosti má vyzerať a aké sú platné pravidlá? Nie je to nič komplikované a dáva to aj logiku, je však dôležité toto pravidlo poznať, keďže kruhových objazdov máme na Slovensku stále viac a pribúdajú aj tie, na ktorých nájdete viacero pruhov.

Ak sa teda chcete v rámci kruhového objazdu preradiť do iného pruhu, práve vy ste tým vodičom, ktorý dáva prednosť iným autám. A naopak. Ak ste v kruhovom objazde a neplánujete meniť jazdný pruh, iné auto, ktoré tak chce robiť, vám musí dať prednosť, píše portál Pravda.sk.

Ak sa vám stane, že chcete vyjsť z kruhového objazdu a potrebujete sa za týmto účelom preradiť do vonkajšieho pruhu, nečudujte sa, ak vám vozidlo idúce vo vonkajšom pruhu nedá prednosť. Nie je to jeho povinnosť a naopak počkať budete musieť vy. Rovnako to platí aj v opačnom garde - jednoducho prednosť musíte dať na kruhovom objazde, keď sa rozhodnete zmeniť smer.

Zdroj: Pravda.sk