Volvo ponúka už dnes voľné pracovné miesta

Druhá časť prvej fázy zahŕňa výstavbu montážnej haly a haly na výrobu elektromotorov a batériových komponentov. Nasledovať bude inštalácia potrebnej technológie. Podľa hovorcu závodu prebiehajú práce podľa harmonogramu a oficiálne spustenie výroby je stále naplánované na koniec roka 2026. Približne pol roka pred týmto termínom by mala začať testovacia prevádzka. Hromadný nábor zamestnancov sa plánuje začať koncom budúceho roka.

Napriek tomu hľadá Volvo Car Slovakia ľudí už dnes na rôzne pozície - od IT špecialistov, cez manžérov výroby až po environmentálnych odborníkov. Pri mnohých pracovných ponukách firmy na Profesia.sk sme našli hrubý plat od 2 250 eur mesačne, čo je na pomery východného Slovenska spravidla atraktívny zárobok.

Nová automobilka, s investíciou vo výške 1,2 miliardy eur, bude súčasťou štátneho priemyselného parku Valaliky, ktorého výstavba začala vo februári minulého roka. V tomto závode sa budú vyrábať elektromobily a v prvej fáze sa plánuje produkcia až 250-tisíc vozidiel ročne. Prácu by tu mohlo nájsť až 5000 ľudí.

Ak dôjde k realizácii druhej fázy, výrobná kapacita závodu by sa zvýšila o ďalších 250-tisíc vozidiel ročne. Novým výrobným závodom v Košiciach chce vraj Volvo stanoviť nový štandard výroby plne elektrických vozidiel čo sa týka ekológie. Automobilka si stanovila viacerov cieľov, dva z nich sú následovné: do roku 2030 bude vyrábať len elektrické vozidlá a do roku 2040 sa stane klimaticky neutrálna. Slovenský závod pôjde hneď od prvého dňa ostrej výroby presne týmto smerom.

Zdroj: Denník E, TASR