Pokuty za rýchlosť sú zbytočné. Vyhnite sa im

Chcete, aby vám Google Mapy ukazovali aktuálnu rýchlosť vášho auta a takisto najvyššiu povolenú rýchlosť? Môže sa stať, že si túto funkcionalitu budete musieť zapnúť v nastaveniach, no nie je dôvod na obavy. Nejde o nič zložité a zvládne to každý. Pár sekúnd vášho času sa isto oplatí investovať, keď vás môže táto funkcia zachrániť pred výdavkami v stovkách na eur. Najvyššia pokuta za rýchlosť u nás je spravidla do 800 eur.

Poďme však k tomu, ako zapnúť rýchlostný merač: Keď otvoríte aplikáciu Google Maps, musíte sa najskôr presunúť do nastavení, a to kliknutím na profilový obrázok a následne vyhľadáte možnosť nastavenia. Tam zvolíte nastavenia navigácie, potom možnosti jazdy autom a následne rýchlostný merač.

Mimochodom, všetky rýchlostné hodnoty, ktoré vám služba Google Maps zobrazí, sú čisto orientačné. Aj pri našom redakčnom testovaní sa nám stalo, že najvyššia povolená rýchlosť v Google Mapách nekorešpondovala s realitou.

Ak je odchýlka smerom nadol, nič sa nedeje, no problém je, ak vám navigácia "odporúčí" ísť rýchlejšie, ako je povolené. Aj preto je naďalej dôležité, aby ste neustále sledovali všetky značky na ceste. Smartfón je šikovná pomôcka, no pri pokutách sa naň nemôžete vyhovoriť.

Zdroj: / foto: Polícia SR