Nekvalitné LPG: Niekedy nepomôže ani nový filter

Viacerí nespokojní motoristi využívajú LPG zo Slovnaftu pravidelne a toto je prvý raz, kedy podobná situácia nastala. Niekedy nestačí ani výmena filtra, problémy majú minimálne desiatky motoristov.

"Problém s nekvalitným LPG od spoločnosti Slovnaft evidujeme približne od 13. augusta 2024. Počet zákazníkov, ktorí nás navštívili po natankovaní nekvalitného paliva, už presiahol 30 a stále volajú a objednávajú sa ďalší na servis,“ cituje portal Sme.sk slová technika a odborníka na LPG v autách Ivana Foltína.

K udalostiam sa vyjadril aj samotný Slovnaft, ktorý sa už medzičasom motoristom ospravedlnil. "Ide o technický problém, ktorý bol spôsobený viaczdrojovým zásobovaním, keďže sme mali generálne odstávky v našej domácej rafinérii v Bratislave,“ povedal hovorca firmy Anton Molnár. Vec je stále v štádiu vyšetrovania, no nekvalitné LPG sa týkalo len východného Slovenska.

Ozvite sa na zákaznícky servis Slovnaftu

Ak patríte medzi motoristov, u ktorých sa vyskytli problémy a vaše nefunguje normálne, je potrebné čo najskôr navštíviť servis. Následne musíte Slovnaftu poskytnúť doklad zo servisu, bloček za tankovanie a evidenčný doklad od auta.

Slovnaft môžete kontaktovať priamo na e-mailovej adrese sluzbyzakaznikom@slovnaft.sk. Pokiaľ všetky spomenuté podklady dodáte, mate šancu, že váš Slovnaft aspoň finančne odškodní. Slovnaft naďalej postupne pracuje na výmene LPG na svojich čerpačkách na východe a postupne tam znovu sprístupňuje toto palivo.

Nekvalitné LPG sa okrem iného vyskytlo na čerpačkách Slovnaftu v mestách, ako sú Košice, Michalovce, Prešov, Humenné, Bardejov, Spišská Nová Ves, Poprad, Stropkov, Svit, Trebišov.

Zdroj: Sme.sk / foto: cz.depositphotos.com