Zákaz vjazdu kamióny nerešpektujú, robia problémy

Ide o dôležitú cestu prvej triedy. Pod označením I/66 sa ukrýva cesta cez horský priechod Vernár. Jej rekonštrukcia sa začala ešte minulý rok a teraz sa konečne dočkáme jej konca. To znamená aj zavŕšenie dopravných obmedzení pre motoristov - tie najciteľnejšie a časovo najdlhšie už majú prebiehať len v októbri. Informovala o tom Slovenská správa ciest (SSC).

Ako píše agentúra TASR, momentálne sa na stavbe rieši povrchové odvodnenie cesty, obrusná asfaltová vrstva a zvodidlá. "Bol zhotovený informačný systém a verejné osvetlenie a rekonštruoval sa most v obci Vernár," píše sa v stanovisku SSC, ktorá zároveň zdôrazňuje, že "práce prebiehajú podľa stanoveného harmonogramu. Najviac ich komplikujú nedisciplinovaní vodiči nákladných áut nad 10 metrov, ktorí porušujú zákaz, čím vznikajú kolízne situácie."

Práce majú byť oficiálne hotové do októbra budúceho roka. Celkovo má rekonštrukcia stáť zhruba okolo 18 miliónov eur, platíme ju vďaka peniazom z Bruselu. Opravy sa dočkala aj cesta cez obec Vernár. Stavebný projekt zahŕňa totiž celkovú obnovu cesty v úseku Popová - Hranovnica s celkovou dĺžkou 8,3 km. Pôvodná vozovka už bola opotrebovaná a nachádzala sa v nevyhovujúcom technickom stave kvôli neustálej dopravnej záťaži a klimatickým podmienkam.

Zdroj: TASR, OPII / foto: Ministerstvo dopravy SR