Dopravným zápcham v Žiari nad Hronom má zamedziť zelená vlna

Slovenská spráca ciest má pozitívne správy pre motoristov. Nová cesta cez Žiar nad Hronom bude čoskoro realitou. Kompletne hotová má byť do mesiaca. Ide o projekt, ktorý začali v praxi realizovať minulý rok v lete, a to na úseku od obce Lutila po Ladomerskú Viesku.

„Na celom úseku bola vyfrézovaná obrusná aj ložná vrstva vozovky a následne boli položené nové konštrukčné a asfaltové vrstvy. SSC lokálne pristúpila aj ku kompletnej rekonštrukcii konštrukčných vrstiev vozovky,“ uviedla Slovenská správa ciest.

Opravy sa dočkali aj mosty v rámci tohto úseku. Hoci sa nezmenilo rozmiestnenie semaforov, aj tie boli vynovené. Rovnako tak pribudlo hneď viackrát nové vodorovné dopravné značenie umožňujúce prechádzanie chodcom.

Správa ciest zároveň upozornila, že vylepšila svetelnú signalizáciu a takzvaná zelená vlna má mnohým vodičom umožniť prejsť cez Žiar nad Hronom rýchlejšie bez toho, aby museli zbytočne stáť viackrát na červenú. V Žiari nad Hronom sa tak už môžu tešiť – namiesto dopravných obmedzení dostanú novú cestu, ktorá dúfajme zlepší plynulosť cestnej premávky.

Zdroj: TASR