Tranzitná doprava v Malackách na Záhorí preťažuje cesty

V pláne je výstavba križovatky Rohožník prepájajúcej diaľnicu D2 s cestou II/143. Jej vybudovaním vznikne v blízkosti mesta Malacky konkrétne mimoúrovňová križovatka, ktorá prepojí dve cesty cez okružnú križovatku a diaľničné vetvy. V prípade križovatky D2 Studienka hovoríme taktiež o mimoúrovňovej križovatke, a to konkrétne medzi diaľnicou D2 a cestou II/590.

S križovatkou Rohožník a jej výstavbou sa počíta najneskôr do roku 2030. Verejné obstarávanie má byť vyhlasené už v úvodných mesiacoch budúceho roka. Druhá diaľničná križovatka (Studienka) má byť dokončená do roku 2033. V jej prípade sa ide riešiť projektová dokumentácia.

 
 
 

Vyššie uvedené termíny schválila vláda na výjazdovom zasadnutí v Modre a dala tak zelenú ďalším úradníckym procesom, aby mohli byť obe diaľničné križovatky uvedené do prevádzky čo najskôr.

„Naše strategické plány k odklonu tranzitnej dopravy mimo centra Malaciek cez nové dve diaľničné križovatky sa posúvajú do realizačnej fázy,“ okomentoval primátor mesta Malacy Juraj Říha.

Zdroj: SITA