Patent pre službu Google Mapy naznačuje nové funkcie

Niečo takéto ste už určite zažili aj vy: Predstavte si, že viacero ľudí v rámci jednej skupiny (napríklad rodina či kamaráti) cestuje na rovnaké miesto. Google Mapy (v angličtine Google Maps) majú v takom prípade po novom -uľahčiť život motoristom, keďže ponúknu spoločnú navigáciu všetkých používateľov patriacich do skupiny prostredníctvom upozornení a zdieľania polohy ostatných vozidiel v reálnom čase.

Počas využívania spoločnej navigácie majú mapy od Google zvládnuť navrhnúť napríklad aj miesto stretnutia, kde sa môžu optimálne stretnúť vodiči z rôznych smerov a na rôznych trasách.

Každá skupina bude mať jedno vedúce vozidlo. Oznámenia o aktuálnej premávke a podmienkach na ceste by mali byť koordinované práve z tohto auta. Ak ide vozidlo napríklad obchádzkou, všetci ostatní v skupine by mali dostať upozornenie. Okrem toho by mal systém po príchode do cieľa pomôcť členom skupiny aj s parkovaním.

Vyššie uvedená funkcia Google Maps je v súčasnosti patentom. Neexistujú konkrétne informácie o tom, kedy presne ju Google plánuje v praxi zaviesť a či sa tak stane aj pre Slovensko.

Zdroj: Chip.de / foto: cz.depositphotos.com