Viac dopravných zápch v Bratislave? Zatvorený most to neuľahčí

Zatvorený most vytvorí problémy a komplikáciu nielen pre Vrakunčanov, ale aj pre mnohých ľudí dochádzajúcich do Bratislavy z toho smeru, teda napríklad z Podunajských Biskupíc či priľahlých obcí, ako sú napríklad Most pri Bratislave či Malinovo.

Most však už nemôže byť ďalej v prevádzke, je v nevyhovujúcom havarijnom stave. Samospráva sa rozhodla, že ho nahradí novým mostom s predpokladanou 100-ročnou životnosťou.

Čo sa stane v dôsledku dočasnej uzávery mosta vo Vrakuni, nie je ťažké predpovedať. Kolóny sa totiž v okolí tvoria už dnes, a to najmä počas najfrekventovanejších pracovných časov.

Starý, no vyťažený most v Bratislave už nemôže ďalej slúžiť motoristom

„Most na Hradskej nie je v dobrom stave – bol vybudovaný ešte v roku 1962 a viac než polstoročie jeho využívania, ako aj neskoršie dodatočné zásahy, si vybrali svoju daň,“ okomentoval pre Pravda.sk hovorca mesta Bratislava Peter Bubla.

Obyvatelia Vrakune môžu využiť alternatívne trasy cez Gagarinovu ulicu, alebo Slovnaftskú ulicu. Ostatným odporúča samospráva využiť obchvat D4/R7.

Pre niektorých môže byť lepšia cesta cez Ivanku pri Dunaji, ktorá je však už tiež na hrane kapacitných možností. Dopravný expert Maroš Palesch spomína aj možnosť ísť cestou I. triedy 63 na trase Dunajská Streda, Šamorín, Bratislava.

Zdroj: Pravda.sk / foto: Bratislavské noviny / M. Dekan