Diaľnica D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala zahŕňa aj tunel Višňové

Meškajúci úsek D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala prinesie po jeho dokončení na konci budúceho roka aj tunel Višňové, nový najdlhší cestný tunel na Slovensku. Nateraz si však musíme vystačiť s tým, že Národná diaľničná spoločnosť začiatkom mesiaca odovzdala motoristom do užívania ďalšiu časť križovatky D1 Lietavská Lúčka. V praxi to znamená, že osobná a nákladná doprava z D1 bude mať rýchlejší a komfortnejší vstup do Žiliny.

„Súčasné riešenie vstupu do Žiliny sa zjednoduší. Vďaka tomu bude každodenná doprava v tomto úseku o čosi plynulejšia a pohodlnejšia,“ okomentoval Július Mihálik, investičný riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti.

Otvorením ďalšej časti križovatky Lietavská Lúčka sa umožnil vstup do Žiliny v plnohodnotnom dvojpruhu. Odstránené bolo aj predošlé dočasné riešenie, kedy bola doprava na D1 už pred tunelom Žilina vedená v jednom pruhu.

Sfinalizovanie ľavej vetvy križovatky a jej odovzdanie do užívania motoristom si vyžiadalo aj dočasné obmedzenie. Od 20. septembra do konca mesiaca bolo provizórne odbočenie na Lietavskej Lúčke na Žilinu uzavreté, aby mohli prebehnúť finalizačné stavebné práce.

Zdroj a foto: Národná diaľničná spoločnosť