Novinka na diaľniciach: Veľa ciest vyňatých zo spoplatnených úsekov

100 kilometrov úsekov diaľnic a rýchlostných ciest v blízkosti miest, ktoré budú pre všetkých motoristov dostupné bezplatne. Taký je plán vlády SR, ktorý sa má zrealizovať v praxi už o mesiac. O tomto plánovanom dátume informoval portál TVnoviny.sk.

Ľudia na severe Slovenska pri Žiline sa potešia tomu, že bezplatné budú vybrané úseky D1 a D3. Nespoplatnené budú aj viaceré diaľničné úseky v okolí hlavného mesta - týka sa to čiastočne rýchlostnej cesty R7, diaľnice D4 v BA či D2 v smere zo Stupavy po Jarovce. Ďalším príkladom je rýchlostná cesta R1 obchádzajúca Nitru, prípadne R4 a D1 v okolí Prešova.

Nižšie nájdete zoznam úsekov v SR, ktoré majú byť pre autá bez poplatkov:

Zdroj: Ministerstvo dopravy pre TVnoviny.sk

V zozname nájdete aj mnohé ďalšie významné slovenské mestá - nechýbajú napríklad Košice, Banská Bystrica, Trenčín, Poprad či iné lokality.

Keď sa na to pozrieme z celkového hľadiska, dovedna budú mať motoristi na Slovensku sprístupnených necelých 200 kilometrov úsekov ciest najvyšších tried bez toho, aby za ne museli odvádzať pravidelné poplatky v podobe diaľničnej známky.

Čo sa týka situácie v slovenských mestách, mnohé sa nepochybne potešia, keď v nich bude menej hluku či emisií. Štát vychádza z predpokladu, že predaj známok vraj nemá citeľne klesnúť - v prvom rade chce totiž ministerstvo dopravy týmto opatrením osloviť vodičov, ktorí by za diaľničnú známku beztak nezaplatili.

Zdroj: TVnoviny.sk