Každý Kaufland dostane nabíjačky pre elektromobily

Kauflandu umožní spolupráca s platformou ZSE Drive priniesť nabíjacie stanice pred každý obchod naprieč krajinou. Stať sa tak má do konca roka. Firma zdôrazňuje, že sa chce takto podieľať na boji s klimatickou zmenou.

Zatiaľ čo do konca júna mohli (ne)zákazníci Kauflandu dobíjať svoje elektromobily na existujúcich nabíjačkách pred obchodmi Kaufland zadarmo, po novom už musia platiť štandardné sumy určené v rámci nabíjacej siete ZSE Drive. Tá sa mimochodom týmto krokom ešte viac rozšíri.

Slovensko je pomalé v prechode na elektromobilitu a potrebuje pridať aj v budovaní nabíjacej infraštruktúry pre elektromobily. Iniciatívy umožňujúce bezplatné nabíjanie pre vlastníkov elektrických  vozidiel môžu byť čiastkovou motiváciou,  aby sa rozhodli vyskúšať nový druh pohonu a odísť od tradičných palív. Z tohto pohľadu majú určite svoj zmysel. Na druhej strane, problémom je, že obchodné reťazce nedokážu (a napokon možno ani nechcú...) efektívne kontrolovať, kto takéto nabíjačky pri obchodných domoch vlastne využíva.

V čom je problém? Namiesto nakupujúcich sa často stávalo, že ich obsadili iní motoristi. Tým pádom sa však stráca zmysel takéhoto projektu pre samotné retailové siete ako Kaufland či Lidl, ktoré primárne chceli, aby si zákazníci auto nabili počas toho, ako u nich nakúpia. Veď prečo by za niekoho mali platiť elektrickú energiu bez akejkoľvek protihodnoty...

Zdroj: Kaufland / foto: cz.depositphotos.com