Druhá tohtoročná epizóda sa niesla v znamení poriadne horúceho počasia a veľkej pohody. Za čo patrí vďaka všetkým zúčastneným. Mimoriadnu pochvalu si zaslúžia všetci účastníci, ktorí rešpektovali pokyny organizátorov a po areáli sa pohybovali s ohľadom na veľké množstvo návštevníkov a tiež ostatných automobilových nadšencov, ktorí prišli vystavovať. Príjazdová kolóna spôsobila menší dopravný kolaps v Budmericiach, ale nakoniec sa všetci dostali na svoje miesta a skupinky sa utáborili v tieni majestátnych stromov parku Budmerického kaštieľa.

Nuž a pestrosť je asi slabé slovo na to, aké autá sa v expozícii objavili. Niekoľko desiatok na komplet upravených áut, ktoré reprezentujú našu tuningovú scénu na najlepších podujatiach doma aj v zahraničí. Úchvatné veterány Citroën a Wartburg, ale aj jedna mimoriadne atraktívna replika Auburn Speedster 886. Nadupané americké stroje naprieč desaťročiami, od pick-upov zo 60-ich rokov až po posledné generácie Mustangov v rôznych farebných, výkonových a motorických prevedeniach. Cukríkové youngtimery, ktoré sú čoraz populárnejšie už aj na našej automobilovej scéne.

A komu ani toto nebolo dosť, tomu vybili poistky viaceré exkluzívne stroje – Lamborghini Diablo strieborné aj červené, Ferrari 355 Cabrio a 512 TR, Maserati MC20 a v závere tiež purpurové Lamborghini Huracan Spider. Kto nebol, môže len ľutovať. Areál sa hemžil návštevníkmi, usilovne sa obzeralo, ale aj dotýkalo a sadalo sa do áut, za čo spolu s deťmi, ktoré mali z toho obrovskú radosť, ďakujeme majiteľom. Program podujatia dopĺňali prezentácie partnerov formou krátkych rozhovorov s našim moderátorom, Alexom Štefucom z TOPSPEED.sk. Veľmi atraktívna bola ukážka celej flotily diaľkovo ovládaných strojov v réžii RC Trucky Záhorák. 

Návštevníci podujatia verejným hlasovaním rozhodli o najpopulárnejšom aute – ružovom kabriolete Cadillac DeVille Convertible z roku 1968. A porota zostavená zo zástupcov médií, našich partnerov a spolupracovníkov ocenila po tri autá v kategóriách, ktoré sú pre tento rok už štandardom na našich podujatiach: tuning, youngtimer, amerika, exkluzívne auto a veterán. Víťazné autá sa v závere horúceho poobedia sa aj predviedli návštevníkom pri odovzdávaní cien. 
 
Atmosféra bola perfektná, občerstvenie chutné, nápoje studené a horúci deň pomaly prešiel do príjemne teplého poobedia. Búrky prišli až k večeru a veríme, že všetci účastníci dorazili do svojich garáži bezpečne a v poriadku. 

Už 22.9. čaká fanúšikov podujatí Cars in The Castle podobné, ale kompaktnejšie predstavenie v útulnom areáli Bytčianského zámku. Aj tu sa môžete tešiť na výnimočnú kulisu historického prostredia a pekného parku. Očakávať môžete autá podobných kategórií, taliansku kuchyňu v znamení reštaurácie La Storia a samozrejme program pre návštevníkov a účastníkov.  Hlasy návštevníkov opäť rozhodnú o miláčikovi davov vo verejnom hlasovaní a v súťaži krásy áut čakajú vystavovateľov vkusné poháre a hodnotné ceny. Aj tu bude platiť, že každá vstupenka na podujatie je zároveň hlasovací lístok. Vstupné na podujatie bude v cene 3 eurá za dospelú osobu, pričom deti do 140 cm budú mať vstup zdarma #učmedetiautomobilovejkultúre. 

Cars in The Castle – Bytča #2, bude finálne podujatie seriálu v tejto sezóne, preto sa organizátori a partneri podujatia budú snažiť zavŕšiť tento ročník veľkolepo. Držiac sa filozofie a snahy prezentovať našu automobilovú scénu verejnosti a rozvíjať automobilovú kultúru spolu s účastníkmi a návštevníkmi podujatí. Bez vekového limitu, v bezpečnom prostredí a pohodovej atmosfére. 

autor foto: 
Martin RadimSTREET FOTO @streetfotosk

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 19 obrázkov

Tešíme sa na Vás 22. septembra v Bytčianskom zámku! 

P.S.: Vzhľadom na kapacitu bude do expozície na podujatie Cars in The Castle – Bytča #2 zaradený len obmedzený počet áut. Ak ste majiteľ zaujímavého auta, alebo zázraku na kolesách, ktorý sa ako výstavný exponát nestratí, zaregistruj sa do expozície na adrese www.citc.sk

PARTNERI PODUJATÍ: